czwartek, 23 kwietnia 2020

Jak to się wszystko zaczęło?


Gastronomia to fascynujący świat, którego jestem częścią od prawie dziesięciu lat. Kilka lat temu pracując jeszcze w katowickim Sky Barze dostałem propozycję pracy z jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek alkoholowych. Od tamtego czasu miałem możliwość dzielić się swoją pasją do gastronomii i sztuki barmańskiej nie tylko z gośćmi lokalu ale również z pracownikami tej nadzwyczajnej branży. Przez ten czas miałem okazję poznać setki (jak nie tysiące) wspaniałych ludzi, pasjonatów zafascynowanych sztuką barmańską, gastronomią czy światem alkoholi. Szkolenia, warsztaty, event'y czy kolacje degustacyjne stały się moją codziennością w życiu zawodowym. 
W momencie, w którym piszę ten post znajdujemy się w wyjątkowej sytuacji lockdown'u spowodowanego globalną pandemią. Mając nadzieję na szybki powrót do spotkań z Wami oraz do szkoleń, warsztatów i degustacji postanowiłem stworzyć tego bloga, dzięki któremu dalej będziemy mogli dzielić się naszą wspólną pasją, rozwijać swoje zainteresowania oraz dostarczać sobie odrobiny rozrywki! 
Życzę Wam wszystkim miłej lektury!